Milanović: Dobit će srednji prst ko god bude tlačio Hrvate u BiH

Milanović: Dobit će srednji prst ko god bude tlačio Hrvate u BiH


Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentirao je stav Ambasade SAD-a u BiH u vezi sa Južnom plinskom interkonekcijom.

Podsjetimo, američki državni sekretar Anthony Blinken pozvao je ranije hrvatskog šefa diplomatije Gordana Grlića Radmana i ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića da utječu na Dragana Čovića kako bi prestao, kako se navodi u pismu, s opstrukcijama izgradnje Južne plinske interkonekcije kojim bi se BiH priključila na hrvatski plinovod i LNG terminal na otoku Krku.

Milanović je danas rekao da mu se Ambasada SAD-a u BiH “nešto obraća” jer je rekao da se ponašaju neprijateljski prema Hrvatima u BiH.

“Da. A to kad sam rekao da se ponašaju neprijateljski, to sam rekao biranim riječima. Oni rade puno gore stvari. Radi nekakvih sitnih šićardžijskih interesa, neki ćoškari koji prodaju plin, pa kao da se riješimo ruskog plina. Pozdravljam. Ali nećete nam američki utjerivati.

I neće to ići preko hrvatskog terena bez da se nas pita i da mi damo tapiju. I dok god budete tlačili Hrvate u BiH dobit ćete srednji prst. Jel’ jasno to? Evo, tako će biti kad ja budem premijer. Pa nek’ se žale upravi vodovoda “, rekao je Milanović, prenosi Index.

On je, podjsetimo, ranije kazao da plinovod Južna plinska interkonekcija koji bi povezao Hrvatsku i BiH nikome nije sporan, ali ne pod uvjetima koje nameću Amerikanci poput “kolonijalnih terorista”.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija