Nediljko Rimac izabran za predsjednika glavnog odbora HDZ-a 1990

Nediljko Rimac izabran za predsjednika glavnog odbora HDZ-a 1990


Danas su se u Mostaru održale sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora HDZ-a 1990. Na ovim sjednicama, članovi stranke raspravljali su o trenutnoj političkoj situaciji i aktivnostima koje su vezane za nadolazeće izbore.

Nakon temeljite analize, dosadašnji predsjednik Nediljko Rimac izabran je za novog predsjednika Glavnog odbora.

Rimac, koji obnaša funkciju ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, dobio je povjerenje kolega. Za zamjenike predsjednika izabrani su Marija-Silva Vidović iz Travnika i Igor Balukčić iz Teslića.

Na sjednici je istaknuta važnost nedavne odluke Evropskog vijeća o početku pregovora s Evropskom unijom. Naglašeno je da je pristupanje EU strateški interes Bosne i Hercegovine, ne samo trenutna politička aktivnost.

Rukovodstvo HDZ-a 1990 dobilo je zadatak da izradi analizu i procjenu mogućnosti djelovanja stranke na razini Federacije BiH. Također, predsjednik je zadužen da u suradnji s partnerima razmotri poziciju unutar HNS-a te o tome izvijesti Glavni odbor na idućem zasjedanju.

Članovi Glavnog odbora su informirani o nedavnim izmjenama Izbornog zakona BiH i promjenama koje je donijela CIK u vezi s implementacijom ovih izmjena. Zaključeno je da se sve stranačke organizacije moraju prilagoditi novim okolnostima kako bi učinkovito djelovale.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija