Alma Ras otvara novi proizvodni pogon u Banovićima: Planira se zapošljavanje stotinjak radnika

Alma Ras otvara novi proizvodni pogon u Banovićima: Planira se zapošljavanje stotinjak radnika


Današnji sastanak premijera Tuzlanskog kantona sa načelnikom Općine Banovići Begom Gutićem i predstavnicima kompanije Alma Ras bio je povodom priprema za otvaranje novog proizvodnog pogona u Banovićima.

Plan kompanije Alma Ras je da u ovom pogonu, koji će biti opremljen u jednoj od industrijskih hala u Banovićima, posao dobije oko 100 osoba. Načelnik Gutić istaknuo je spremnost lokalne vlasti za uvođenje raznovrsnih proizvodnih pogona te transformaciju kraja koji je bio isključivo rudarski u područje s prostorom i znanjem za druge privredne grane.

Alma Ras je već kupila zemljište za novi pogon, pribavila sve potrebne dozvole, a Općina Banovići je pokazala spremnost da pruži podršku. Premijer i ministar privrede su izrazili spremnost Vlade TK da podrži ovaj projekat, smatrajući ga značajnim za raznolikost privrede u Banovićima te doprinosom zapošljavanju ženske radne snage u tekstilnoj industriji.

Direktor kompanije Alma Ras, Rasim Memagić, istakao je razloge odabira Banovića za novi pogon, uključujući dobru logističku poziciju i zadovoljavajući objekat. Planira se zapošljavanje stotinjak radnika do kraja godine, s mogućnošću proširenja u narednim fazama.

Premijer i ministar su prezentirali programe podrške Vlade te istaknuli dostupnost za sva otvorena pitanja ili naknadne potrebe. Na sastanku su prisustvovali i direktor općeg sektora u kompaniji Alma Ras, Rešad Behlulović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija