Ovo su potencijalni kandidati za sarajevsku općinu Novi Grad

Ovo su potencijalni kandidati za sarajevsku općinu Novi Grad


U pripremama za predstojeće lokalne izbore, političke stranke u Sarajevu intenzivno razmatraju potencijalne kandidate za načelničke pozicije.

Iako zvanične nominacije još nisu objavljene, postoje naznake o nekoliko imena koja se ističu kao potencijalni kandidati za načelnika općine Novi Grad.

1. Semir Efendić (SBiH): Aktuelni načelnik općine Novi Grad, Semir Efendić, već je najavio svoju kandidaturu za novi mandat. On je na čelu općine od 2012. godine i do sada je bio kandidat SDA, ali je 2021. prešao u SBiH stranku. Efendić će vjerovatno imati podršku DF-a i NES-a.

2. Adnan Efendić (SDA): Adnan Efendić, novoizabrani predsjednik SDA Novi Grad, također se spominje kao potencijalni kandidat. Međutim, njegova kandidatura zavisiće od podrške viših organa stranke, a više detalja će biti poznato u narednim danima.

3. Mirza Selimbegović (NiP): Mirza Selimbegović, trenutni predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, također je jedan od mogućih kandidata. On je prvi put izabran u Općinsko vijeće 2012. godine kao član SDA, ali je kasnije napustio stranku i pridružio se stranci Narod i pravde. Očekuje se da će Trojka (NiP, SDP i NS) imati zajedničkog kandidata u sarajevskim općinama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija