SDS odlučno protiv Izbornog zakona RS: Nećemo upasti u zamku SNSD!

SDS odlučno protiv Izbornog zakona RS: Nećemo upasti u zamku SNSD!


Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), Milan Miličević, istaknuo je da stranka neće podržati izborni zakon Republike Srpske, kako u nacrtu tako ni u konačnoj verziji, naglašavajući nedostatak integriteta izbornog procesa i preveliku kontrolu SNSD-a nad zakonom i izbornom komisijom.

“Ne vidimo razlog za podršku konačnoj verziji zakona, koja će vjerovatno biti identična nacrtu. To bi samo značilo da bismo upali u zamku SNSD-a, što nećemo dopustiti”, jasno je poručio Miličević.

SDS je uvjeren da će sudjelovati na predstojećim izborima, no ističe da su izborni zakoni koji se trenutno razmatraju nedovoljni u ostvarivanju ključnih ciljeva stranke, uključujući povećanje cenzusa, uvođenje skenera i biometrije na svim biračkim mjestima, te usvajanje dvokružnog izbornog sistema za nacionalne funkcije.

“Čak i ako zakoni ne zadovolje naše zahtjeve, ne sudjelovanje opozicije na izborima značilo bi predaju unaprijed. SDS neće odustati i sigurno će sudjelovati na izborima”, istaknuo je Miličević.

Govoreći o blokadi računa SDS-a zbog uključenja stranke na crnu listu Sjedinjenih Američkih Država, Miličević je potvrdio da to predstavlja značajan problem, ali da to neće spriječiti SDS da sudjeluje na izborima.

Nakon sastanka lidera opozicionih stranaka u Republici Srpskoj, Miličević je najavio da će opozicija imati zajedničke kandidate u većini lokalnih zajednica u RS-u, osim u Banjoj Luci gdje dogovor o zajedničkom kandidatu nije postignut.

“Iako nema zajedničkog kandidata u Banjoj Luci, većina lokalnih zajednica imat će kandidate koji će biti podržani od strane SDS-a. Što se tiče Banje Luke, još uvijek nema zvanične odluke Gradskog odbora SDS-a, ali ćemo donijeti odluku nakon potvrde Glavnog odbora i Predsjedništva SDS-a”, dodao je Miličević.

Na kraju, Miličević je istakao da su lideri opozicije razgovarali i o Izbornom zakonu, kao i o prethodnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, te da su u suštini saglasni oko tih pitanja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija