Foto: Arhiv/Ilustracija
Policija kod Zekerijaha Smajića (54) pronašla 12 kila droge, traži se jednomjesečni pritvor

Policija kod Zekerijaha Smajića (54) pronašla 12 kila droge, traži se jednomjesečni pritvor


Po nalogu Općinskog suda u Tuzli, jučer su policijski službenici Uprave policije MUP-a TK – Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla izveli su operativno taktičku akciju s ciljem suzbijanja nezakonite trgovine opojnim drogama.

Pretresom kuće, pomoćnih objekata, prevoznih sredstava i vikendice vlasništvo Zekerijaha Smajića (54) iz Tuzle, otkrivena je značajna količina droge.

Prilikom pretresa njegovog automobila i kuće u tuzlanskom naselju Sarajac, te vikendice i pomoćnih objekata u naselju Cviljevina u blizini Tuzle u vlasništvu osumnjičenog pronađeno je više pakovanja sa oko 9 kilograma opojne droge amfetamin i više pakovanja sa oko 3 kilograma opojne droge marihuna.

Osim toga, otkriveno je i vatreno oružje, uključujući pištolj Brevete s pripadajućim okvirom i šest metaka kalibra 7,65 mm, tri puške, od kojih je jedna opremljena optikom, te 160 metaka različitog kalibra.

Smajić je uhapšen, a danas je postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona od Općinskog suda Tuzla zatražio određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.

Za Zeherijaha Smajića postoji osnov sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Nakon pretresa je Smajić lišen slobode, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva,

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Istražne radnje su u toku.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija