Golman Muhamed Haskić: “Nisam udario sudiju, niti psovao majke”

Javnost u BiH je uzburkala informacija da je jučerašnja utakmica Prve lige Tuzlanskog kantona između Međiđe i Trebave prekinuta nakon što je brutalno pretučen glavni sudija Zamir Kurbašić, a redakciji javio se i optuženi golman Muhamed Haskić.

Naime, uvidom u zapisnik o utakmici koji je sačinio delegat Samir Džibrić iz Lukavca može se vidjeti da se u 80. minuti susreta desio incident kada je sudija Kurbašić dosudio penal za gostujuću ekipu.

Tom prilikom mu je, kako se navodi, domaći golman Haskić opsovao majku, a sudija mu je pokazao crveni karton.

Pretukli sudiju na terenu pa ga zaključali u svlačionicu: “Tek nakon 5 sati je izašao uz pratnju policije”

Nakon toga se navodi da je golman udario sudiju nogom, ali Haskić nam pojašnjava kako detalji koje je naveo delegat nisu tačni, što je potkrijepio i sa snimcima.

“Jasno se vidi da niti u jednom trenutku nisam bio bi blizu sudije te da nije tačno ono što je navedeno u službenom zapisniku susreta da sam ga verbalno i fizički napao”, rekao je Haskić.

U zapisniku se dalje navodi da je osoba koja je imala prsluk na sebi, a nije se nalazio na spisku redara, Muhidin Brkić utrčao na teren zajedno s još jednom nepoznatom osobom i u toj gužvi fizički su nasrnuli na sudiju.

Brkić ga je, kako se navodi u zapisniku, udario šakom u predjelu stomaka, a zatim nogom u predjelu lica dok je sudija bio na zemlji. Nepoznata osoba je sudiju potom udarila šakom u predjelu rebara.

Međutim, tu nije bio kraj incidentima jer je sudija Kurbašić u prostorijama stadiona ostao čak pet sati nakon utakmice jer su ga ispred čekali razjareni navijači domaćeg tima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79