(VIDEO) Na autoputu 9. januar izgorio Peugeot

(VIDEO) Na autoputu 9. januar izgorio Peugeot


Na auto-putu “9. januar” u blizini Prnjavora gori automobil.

Očevici su snimili vozilo u plamenu, a koliko se može vidjeti na snimku, vatrogasci još uvijek nisu stigli na lice mjesta.

Kako saznaje portal Crna-Hronika svi putnici kao i vozač uspjeli su na vrijeme izaći iza automobila. Nisu povrijeđeni.

Više informacija uskoro.

Ako se tvoj automobil zapali na autoputu, važno je da ostaneš smiren i postupiš brzo i sigurno. Evo koraka koje treba da preduzmeš:

Zaustavi vozilo: Ako primetiš dim ili vatru, odmah upali sva četiri pokazivača pravca (sva četiri žmigavca) i sigurno zaustavi vozilo na zaustavnoj traci ili na najbližem sigurnom mestu van saobraćaja.

Isključi motor: Kada se vozilo zaustavi, isključi motor kako bi se smanjio rizik od širenja vatre.

Evakuacija: Brzo, ali smireno, izađi iz vozila zajedno sa svim putnicima. Drži se dalje od vozila, najmanje 30 metara udaljenosti, kako bi se izbegle moguće eksplozije ili širenje požara.

Pozovi pomoć: Pozovi vatrogasce i hitne službe (obično broj 112 u mnogim evropskim zemljama). Jasno objasni situaciju i lokaciju na autoputu.

Ne pokušavaj sam da gasiš veliki požar: Ako se vatra širi brzo ili je već velika, ne pokušavaj da je gasiš sam. Mala vatra se može pokušati ugasiti upotrebom protivpožarnog aparata, ako ga imaš u vozilu, ali samo ako to možeš učiniti bezbedno i ako si obučavan za korišćenje aparata.

Upozori druge vozače: Ako je moguće i bezbedno, postavi sigurnosni trougao na dovoljno udaljenosti iza vozila kako bi upozorio druge vozače na opasnost.

Čekaj pomoć na sigurnom: Sačekaj da stignu hitne službe i ne vraćaj se u vozilo dok vatrogasci ne kažu da je bezbedno.

Ovi koraci pomažu da se osigura sigurnost svih putnika i smanji rizik od povreda ili većih oštećenja. Uvek je važno biti pripremljen i imati osnovno znanje o postupcima u hitnim situacijama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija