Foto: Facebook Adnan Šteta
Ministar Šteta u obilasku radova na izgradnji trolejbuske mreže do Vogošće

Ministar Šteta u obilasku radova na izgradnji trolejbuske mreže do Vogošće


Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta, obišao je danas radove na izgradnji trolejbuske mreže koja će povezivati Sarajevo i Vogošću.

Tokom obilaska, ministar je sa predstavnicima izvođača i podizvođača radova te nadzornim timom razgovarao o dosadašnjim aktivnostima, izazovima na terenu i dinamici izvođenja radova. Radovi napreduju prema planu i očekivanjima.

Trenutno se polažu napojni kablovi na dionici od elektrovučne podstanice Jezero do naselja Šip. Do sada je položeno četiri kilometra kablova, a plan je da se do kraja sedmice položi još dva kilometra.

Antikorozivna zaštita se vrši na 483 postojeća stuba, dok su građevinski radovi na elektrovučnoj stanici u Hotonju skoro završeni i stanica će uskoro biti spremna za priključenje. Radovi na stanici u Vogošći su također u toku.

U proteklom periodu na ovoj dionici obavljeni su pripremni građevinski radovi, uključujući iskopavanje rovova, polaganje cijevi, provlačenje podzemnih kablova i postavljanje potrebnih šahtova.

Ovaj kapitalni projekt Ministarstva saobraćaja zahtijeva velike napore svih uključenih strana kako bi se uspješno realizirao. Kontaktna mreža je uništena tokom rata i sada se prvi put obnavlja.

Izvođač radova je Yapi Merkezi, podizvođač je kompanija Step, a nadzor nad radovima vrši Ipsa institut.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija