Foto: Vijesti.ba
Pao švercer: Zaplijenjena velika količina tekstilne robe u Bijeljini

Pao švercer: Zaplijenjena velika količina tekstilne robe u Bijeljini


Pripadnici Jedinice granične policije BiH u Bijeljini zaplijenili su u ponedjeljak značajnu količinu tekstilne robe u graničnom pojasu na području ovog grada.

Akcija je sprovedena prilikom kontrole putničkog vozila Golf, koje je imalo bh. nacionalne oznake.

Vozilom je upravljao M.B. (1971.), državljanin Bosne i Hercegovine, koji nije imao odgovarajuću dokumentaciju o porijeklu robe.

Granična policija BiH je u utorak saopćila da je, po nalogu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Bijeljini, izvršen pretres vozila. Tokom pretresa pronađeno je 1.136 komada različitih odjevnih predmeta.

Osumnjičeni M.B. je ispitan, a protiv njega će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu „nedozvoljena trgovina“ Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini. Tržišna vrijednost zaplijenjene robe procijenjena je na blizu 15.000 KM, a roba je privremeno oduzeta.

Ova akcija predstavlja dio kontinuiranih napora Granične policije BiH da suzbije nezakonitu trgovinu i osigura poštivanje zakona na području Bosne i Hercegovine. Zaplijena ovako velike količine tekstilne robe naglašava važnost kontrole i nadzora na graničnim područjima kako bi se spriječile aktivnosti koje štete ekonomiji i sigurnosti zemlje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija