Saga oko imenovanja na KCUS-u: Danas ponovo o imenovanju Ismeta Gavrankapetanovića

Saga oko imenovanja na KCUS-u: Danas ponovo o imenovanju Ismeta Gavrankapetanovića


Saga oko imenovanja prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nastavlja se danas, kada će Vlada Federacije BiH ponovno raspravljati o ovom pitanju.

Nedavno se Komisija Vlade Federacije BiH upoznala s dokumentacijom prof. dr. Gavrankapetanovića, no javnost nije upoznata s daljnjim aktivnostima. Komisija do sada nije podnijela izvještaj Vladi FBiH, što dodatno komplikuje situaciju.

Dr. Dragan Stevanović, član privremenog Upravnog odbora KCUS-a, potvrdio je da će danas u Sarajevu biti održana sjednica komisije, ali nije mogao pružiti dodatne informacije.

“Profesor doktor Gavrankapetanović je izvrsno rješenje i drago mi je da ga je politika prepoznala kao osobu koja može nakon teškog perioda na KCUS-u unaprijediti rad uposlenih i pružiti bolje usluge pacijentima. On je najbolji izbor za ovu poziciju”, izjavio je dr. Rifat Rijad Zaid, predsjednik Ljekarske komore KS-a.

Dr. Zaid također pohvaljuje trenutnog vršioca dužnosti direktora, prof. dr. Alena Pilava, za kojeg smatra da se odlično snašao u ovoj ulozi.

“Federalna Vlada treba prevazići ovu situaciju imenovanjem prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića i uvođenjem u dokumente kao generalnog direktora. Ako to nije moguće, onda bi prof. dr. Pilav trebao nastaviti svoj trenutni rad”, dodao je dr. Zaid.

Očekuje se da će današnja sjednica donijeti više jasnoće o budućem rukovodstvu KCUS-a i potencijalno okončati dugotrajnu sagu oko imenovanja novog direktora.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija