Foto: Facebook
Pogledajte kako je Milorad Dodik dočekan i šta je napisao Peter Szijjarto

Pogledajte kako je Milorad Dodik dočekan i šta je napisao Peter Szijjarto


Ministar vanjskih poslova Mađarske, Peter Szijjarto, izrazio je svoje stavove o situaciji na Zapadnom Balkanu prilikom posjete Milorada Dodika.

U svom obraćanju, Szijjarto je naglasio važnost mira i stabilnosti u ovoj regiji kao preduvjeta za mir i stabilnost cijele Evrope.

“Mir i stabilnost Zapadnog Balkana su preduvjet za mir i stabilnost Evrope. Nažalost, proteklih sedmica doneseno je više odluka i mjera zapadnoevropskih zemalja koje povećavaju napetosti na Zapadnom Balkanu i stvaraju sigurnosne rizike. Vrijeme je da se zaustave vanjske intervencije, prijetnje sankcijama i demonizacija srpskog naroda,” napisao je Szijjarto na svom službenom profilu, jasno izražavajući podršku Miloradu Dodiku.

Dobrodošlicu Dodiku, lideru Republike Srpske, Szijjarto je dodatno potvrdio riječima: “Dobrodošao, Milorad Dodik!” Ovaj srdačni doček i podrška mađarskog ministra vanjskih poslova jasno pokazuju političke stavove Mađarske prema trenutnim događanjima na Zapadnom Balkanu, ali i prema ulozi Srbije i srpskog naroda u regiji.

Ova izjava i stavovi koje je iznio Peter Szijjarto izazvali su reakcije širom Bosne i Hercegovine i šire regije, dodatno naglašavajući kompleksnost i osjetljivost političkih odnosa na Balkanu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija