Tužilaštvo traži pritvor za Gruzijca Nou Tvalabeishvili zbog krađe oko dva miliona KM u Banjaluci

Tužilaštvo traži pritvor za Gruzijca Nou Tvalabeishvili zbog krađe oko dva miliona KM u Banjaluci


Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je nakon ispitivanja Noe Tvalabeishvili (41) iz Gruzije, koji se sumnjiči da je sa još tri osobe 14. maja oteo torbe sa novcem od oko dva miliona KM od J.Š., vlasnici mjenjačnice iz Banjaluke, predložio mjeru pritvora Okružnom sudu u Banjaluci.

Postupajući tužilac OJT Banjaluka je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog sumnje da je počinio krivično d‌jelo teška krađa.

“Osumnjičeni je zajedno sa još tri NN lica, od neutvrđenog dana do dana 14. maja , oko 16.22 časova, u dvorištu kuće u Ulici Relje Kneževića, u Banjaluci, u namjeri da protivpravno prisvoje tuđu stvar zajedno i po prethodnom dogovoru od oštećene J.Š. iz Banjaluke, vlasnice mjenjačnice, iz ruke istrgli i otuđili torbu s novcem u iznosu od oko dva miliona konvertibilnih maraka”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Tužilac je predložio određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, bojazni da će osumnjičeni sakriti ili uništiti dokaze, te zbog postojanja okolnosti koje upućuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili pomagače.

Pritvor je predložen i zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično d‌jelo, te iz razloga postojanja vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom d‌jelu za koje se može izreći kazna zatvora od tri do petnaest godina, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog d‌jela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija