Opozicija oštro odbija sastanak vladajuće koalicije u RS-u: Trivić, Vukanović i Miličevič odlučno protiv

Opozicija oštro odbija sastanak vladajuće koalicije u RS-u: Trivić, Vukanović i Miličevič odlučno protiv


Jelena Trivić i Nebojša Vukanović iz opozicije u Republici Srpskoj odbili su poziv na sastanak koji je organizirala vladajuća koalicija RS, a na kojem je trebalo razgovarati o izlasku na predstojeće lokalne izbore.

Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, oštro je kritizirala poziv, nazivajući ga licemjernim.

“Ovaj poziv smatramo krajnje licemjernim jer su te iste stranke vladajuće koalicije, sve do jedne, ušle u proces prijave za izbore koje je raspisala Centralna izborna komisija. Prije mjesec dana sam na pitanje novinara po kojem zakonu ćemo se prijaviti na izbore rekla ‘po Dodikovom sigurno nećemo’ i ostali smo na tim stajalištima,” izjavila je Trivić.

Ona je dodala da vladajuća koalicija pokušava iskoristiti opoziciju kao alibi za svoje postupke. “Odnosno kako bi imali alibi za njihovo učešće na raspisanim izborima. S obzirom na to da im proces gutanja žabe nije bio dovoljno obrazloženje za laži koje su sve ovo vrijeme plasirali u vezi Dodikovog izbornog zakona, sada su se sjetili opozicije. Naravno da nismo naivni da nasjedamo na ovakve ponude. Hod od busanja u prsa ‘junačka’ sa Dodikovim izbornim zakonom, preko gutanja žaba i krokodila do poziva opoziciji više je nego jadan. Prosto ne postoji bolja riječ,” poručila je Trivić.

Nebojša Vukanović, lider liste “Za pravdu i red” i narodni poslanik u NSRS, bio je još oštriji u svojoj reakciji. “Vjerujte mi ja bih prije skočio u jamu i prije bih se uhvatio za živu struju na dalekovodu. To bih lakše preživio nego da sa Dodikom napravim neki dil,” izjavio je Vukanović, dodajući da ni njemu ni ostatku opozicije ne pada na pamet da prisustvuju sastanku.

On je kritizirao vladajuću koaliciju i njene predstavnike, nazivajući ih lažnim patriotama i populistima. “Ko je god sa đavolom tikve sadio, glavu su mu se obile. Njihovo ‘gutanje žaba’ i ‘krokodila’ pokazuje da bi progutali i nilske konje samo da ostanu na vlasti,” rekao je Vukanović, optuživši lidera SNSD-a Milorada Dodika za manipulaciju. “Beskrupulozni makijavelista koji želi da nas navuče, kao anakondu, na neki zajednički sastanak pričama o srpskom jedinstvu i pritiscima. Ne pada mi na pamet, a ni listi ‘Za pravdu i red’ da mu dajemo izlaznu strategiju. Sam mora da se valja u blatu u koji je upao. Sa njima ni u crkvu ni u džamiju.”

Vukanović je također naglasio da je finansijska situacija u RS kritična, navodeći Dodikove riječi. “On javno priznaje da nema dovoljno para u budžetu da se isplati sve. Rekao je biće para za penzionere i socijalne kategorije, njima neće kasniti, a za ove druge nije siguran,” tvrdi Vukanović, optužujući Dodika za blokiranje izmjena Izbornog zakona BiH u Domu naroda PS BiH.

Lider Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, najavio je da će u ponedjeljak u NSRS pozvati sve predstavnike političkih partija iz RS na razgovor o izlasku na lokalne izbore, ali je već sada jasno da opozicija neće učestvovati. Pored Vukanovića, poziv su odbili i Jelena Trivić iz Narodnog fronta, kao i Milan Miličević iz SDS-a.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija