Marinko Čavara o Komšiču: Vidimo koliko je sreće on donio i Bošnjacima i BiH

Marinko Čavara o Komšiču: Vidimo koliko je sreće on donio i Bošnjacima i BiH


Marinko Čavara, zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, gostovao je jučer u emisiji BHT1 Uživo.

Na samom početku emisije, voditelj ga je upitao o njegovom stavu prema američkoj crnoj listi.

“Hoću li ja možda završiti na crnoj listi jer sam vas ugostio?” upitao je voditelj.

Na to je Čavara odgovorio: “S punim ponosom kažem da sam sve radio u skladu s Ustavom, a te liste me ne zanimaju. To pokazuje samo odnos prema državi BiH, kao i oni koji likuju jer sam ja na toj listi.”

Čavara je objasnio da se našao na crnoj listi “prvenstveno zbog spinovanja u vrijeme dok se pregovaralo o izbornom zakonu.”

U toku emisije, Čavara je također komentirao ulogu Željka Komšića u političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. “Vidimo koliko je sreće Željko Komšić donio i bošnjačkom narodu i Bosni i Hercegovini. Ne možemo govoriti o integritetu izbornog procesa bez toga,” rekao je Čavara, naglašavajući potrebu za poštenim i transparentnim izbornim procesima u zemlji.

Čavara je istaknuo da je važno raditi u skladu s Ustavom i zakonima Bosne i Hercegovine te se osvrnuo na kritike koje dobiva zbog svog političkog djelovanja. On je naglasio da su sve njegove aktivnosti bile u skladu s pravnim okvirom zemlje, te da se ne osvrće na vanjske pritiske i liste sankcija.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija