Slovenac krenuo pješke na put oko svijeta: Trenutno je u BiH

Slovenac krenuo pješke na put oko svijeta: Trenutno je u BiH


Slovenac Oliver Tič krenuo je na nevjerojatno putovanje – pješačenje oko svijeta. Uz njega je neobična suputnica koju je upoznao 2018. godine dok je hodao od Argentine do Aljaske. Ta suputnica je njegov pas Carlitos, kojeg je spasio života i od tada su nerazdvojni. Sada su na početku još jedne zajedničke avanture.

Svjetski putnik Oliver Tič jučer je prošao kroz Vrgorac na svom putovanju i avanturi u kojoj planira pješice proputovati svijet u naredne četiri godine.

Na putu kojim planira prepješačiti 35 zemalja na 4 kontinenta, Oliver je u pratnji svog psa Carlitosa krenuo 5. aprila iz Slovenije. Propješačio je Hrvatsku i jučer je preko Graničnog prijelaza Crveni Grm ušao u Bosnu i Hercegovinu uz poruku: “Nakon oko 1000 km stigli smo u BiH, Hrvatska hvala na lijepom boravku.”

Oliver nastavlja rutu putovanja kroz Bosnu i Hercegovinu, a zatim Crnu Goru, Srbiju, Bugarsku, Grčku, Tursku, potom prelazak u Aziju, proći kroz Aziju, Australiju, Afriku, i vratiti se u Europu, preko Španjolske i Italije natrag u Sloveniju.

Na svom putu kroz Hrvatsku prošao je jučer i kroz Vrgorac, gdje ga je u rodnom mjestu najvećeg svjetskog putnika svih vremena Mate Šimunovića – Svjetskog, ugostila direktorica Turističke zajednice Vrgorac, Željka Opačak. Ona ga je nakon okrepe darivala jagodama i dalmatinskim pršutom.

Oliver Tič danas nastavlja svoj put kroz Bosnu i Hercegovinu prema Međugorju i dalje prema balkanskim zemljama, a mi mu želimo sretan put i poručujemo vozačima da paze na njega i sve ostale u saobraćaju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija