Dodik: Osvijestićemo Sarajevo nakon rezolucije

Dodik: Osvijestićemo Sarajevo nakon rezolucije


Napeto iščekivanje završetka glasanja o rezoluciji o genocidu u Srebrenici dovodi u fokus brojne osobe koje nestrpljivo očekuju ishod. Međutim, dok čekaju rezultate, mnogi osjećaju potrebu da se podsjete na činjenice.

Genocid u Srebrenici je neosporna stvarnost, potvrđena presudama kako međunarodnih tako i domaćih sudova.

Za mnoge, ova rezolucija predstavlja dug prema žrtvama i pokušaj da se majkama barem donekle pruži satisfakcija za bol koju nose već gotovo tri decenije.

U pismu upućenom ambasadama zemalja članica UN-a, srebrenička udruženja naglašavaju da se tragedija Srebrenice ne smije ponoviti te pozivaju članice UN-a da pruže podršku pravdi, istini i pomirenju.

Uoči glasanja, Aleksandar Vučić ističe osjećaj borbe male Srbije protiv velikih sila. Izražava odlučnost da se neće pobijediti, ali isto tako naglašava da nisu odustali te obećava da će pokazati svima koliko su jaki.

Njegova prisutnost uz blagoslov patrijarha srpskog Porfirija dodatno ojačava taj osjećaj nacionalne jedinstvenosti.

S druge strane, Milorad Dodik naglašava da je rezolucija napad na Srbe te najavljuje da će Sarajevo biti osviješteno nakon glasanja.

“Ovo je atak na Srbe, osvijestićemo Sarajevo nakon rezolucije”, poručio je nakon druženja u hramu, predsjednik RS.

Pred samu sednicu Generalne skupštine, u Srebrenici se najavljuju različiti događaji poput sjednice Vlade RS i skupa na gradskom stadionu, no zvanične potvrde još uvijek nema.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija