Influenserka Erna Saljević napadnuta zbog podrške Rezoluciji o Srebrenici: Ti si klasična zla drugarica

Influenserka Erna Saljević napadnuta zbog podrške Rezoluciji o Srebrenici: Ti si klasična zla drugarica


Erna Saljević, poznata influenserka iz Bosne i Hercegovine, našla se na meti napada nakon što je podržala usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Srbijanski influenser Zoran Zeljković uputio je niz degutantnih komentara na račun Erne, izražavajući svoje nezadovoljstvo njenim stavovima.

Erna je na svom Instagram profilu napisala: “Pravda je dostižna,” uz zastave Bosne i Hercegovine i Palestine, čime je izrazila podršku žrtvama. Ovaj potez izazvao je oštru reakciju Zeljkovića, koji je pokrenuo hajku na nju.

Komentari Zorana Zeljkovića

Zeljković je Ernu optužio da je “klasična zla drugarica” koja koristi Srbiju i srpske brendove samo zbog novca. “U Srbiji si uvijek dočekana i ispraćena baš onako kako ti se i profil zove… Kao diva. Znaš zašto? Zato što smo mi narod velika srca, dobre duše i uvijek će tako biti. A ti, ti si klasična ‘zla drugarica’ koja je do jučer jela i pila djevojkama koje si odmah poslije pola sata nakon rastanka krenula da pljuješ!!!” napisao je Zeljković.

Dalje je naveo: “Nastavi da reklamiraš srpske brendove… Bit će pravde da i touskoro prestane, kao što si i sama rekla: ‘Pravda je spora, ali dostižna’.”

Reakcije javnosti

Ovi komentari izazvali su lavinu uvreda na društvenim mrežama, gdje su korisnici iz Srbije pozivali na blokiranje Erninog profila i prijavu njenog sadržaja. Komentari su bili puni mržnje i optužbi, među kojima su bili i: “Ona očigledno mrzi sve srpsko osim para,” i “Svi blokirajte ovu ženu.”

Ernin odgovor

Erna je na Instagramu odgovorila apelom da ljudi ne generalizuju i da pokažu ljubav i poštovanje prema svima. “Izričito se protivim i uvijek ću – lošim ljudima, zastrašivanju, poricanju i nastavku promicanja pogubnih politika koje su nas odvele u propast,” napisala je.

Istakla je važnost individualizacije krivične odgovornosti za zločin genocida prema međunarodnom pravu. “Ponavlja se da je prema međunarodnom pravu, krivična odgovornost za zločin genocida individualizovana i da se ne može pripisati nijednoj etničkoj, vjerskoj ili drugoj grupi ili zajednici u cjelini. Ne dozvolite da vas sve strpaju u isti koš držeći vas i dalje u mraku,” dodala je.

Poruka za sve

Erna je zaključila da je istina ključna za slobodu i mirni suživot. “Niko nije slobodan dok svi nismo slobodni. A do slobode se dolazi istinom. Nije uvijek lagodna, nije jer su nam rekli suprotno, ali hajde da im više ne dozvolimo. Nema u ovome ‘ali’ ili ne pričamo o slobodi,” zaključila je.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija