Finansijska podrška: Sutra se potpisuje ugovor za izgradnju tunela Prenj

Finansijska podrška: Sutra se potpisuje ugovor za izgradnju tunela Prenj


Sutra, 27. maja, u Sarajevu će biti potpisan ugovor o grantu za tehničku pomoć kojim Evropska unija pruža finansijsku podršku za pripremu, nabavku i implementaciju ugovora za izgradnju tunela Prenj.

Ceremonija potpisivanja održat će se u 15:30 sati u operativnom uredu JP Autoceste FBiH.

Ugovor o grantu vrijedan 3,5 miliona eura potpisat će Denis Lasić, v.d. direktora JP Autoceste FBiH, i Manuela Naessl, direktorica Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH. Ovaj grant je ključan korak u realizaciji projekta izgradnje tunela Prenj, koji je dio šireg infrastrukturnog plana za poboljšanje putne mreže u Bosni i Hercegovini.

Potpisivanju ugovora prisustvovat će i Antonella Di Sandri, šefica Sekcije operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse i infrastrukturu iz Delegacije EU u BiH, u svojstvu svjedoka. Njeno prisustvo dodatno potvrđuje važnost i podršku koju Evropska unija pruža ovom projektu.

Tunel Prenj predstavlja jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u BiH, koji će značajno poboljšati povezanost unutar zemlje, olakšati transport i potaknuti ekonomski razvoj. Finansijska podrška EU kroz ovaj grant omogućit će kvalitetnu pripremu i implementaciju projekta, čime se osigurava njegova uspješna realizacija.

Ovaj događaj naglašava posvećenost EU i EBRD-a podršci infrastrukturnom razvoju u Bosni i Hercegovini, što je ključno za dugoročni ekonomski rast i integraciju zemlje u evropske i regionalne transportne mreže.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija