MUP SBK u pretresima vozača pronašao kanabis, speed i ekstazi

MUP SBK u pretresima vozača pronašao kanabis, speed i ekstazi


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) u dvije odvojene akcije oduzeli su drogu.

Sve je počelo u srijedu oko 13.15 sati u ulici Aleja Konzula u Travniku, gdje su pripadnici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave (PU) Travnik izvršili kontrolu i pregled A. H. (51) iz Travnika.

Tom prilikom 51-godišnjak je dobrovoljno predao određenu količinu kanabisa.

“U nastavku aktivnosti, A. H. je iz stambenih prostorija koje koristi, dobrovoljno predao jednu pvc kesu u kojoj se nalazila veće količina zeljaste materije koja za koju se sumnja da je opojna droga kanabis, kao i 212 tableta za koje se sumnja da su opojna droga ekstazi”, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Istog dana, oko 17 sati, u mjestu Kaonik kod Busovače, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled vozila Audi, kojim je upravljao A. B. (35), dok se na mjestu suvozača nalazio A. B.  (28), obojica iz Sarajeva.

Tom prilikom kod suvozača je pronađena određena količina spida.

Iz MUP-a SBK pojasnili su da se radi o pojačanim planskim mjerama i radnjama koje su usmjerene na suzbijanje i sprečavanje zoupotrebe droga.

“U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje”, zaključuje se u saopćenju MUP-a SBK.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija