Foto: Arhiv/Radiosarajevo
Dodik kritikuje odluke Ustavnog suda BiH u vezi državne imovine: Kaže da ruše Dejtonski sporazum

Dodik kritikuje odluke Ustavnog suda BiH u vezi državne imovine: Kaže da ruše Dejtonski sporazum


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je nezadovoljstvo nakon što je Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio odluku da Republika Srpska nema nadležnost nad državnom imovinom.

Dodik je izjavio da odluke Suda pokazuju “svu propast BiH” i da su “nesprovodive”. On smatra da je Ustavni sud postao političko tijelo koje djeluje protiv interesa Republike Srpske i dejtonske BiH.

“Donošenje odluka kojima se ukida sve i svašta govori o tome koliko su izgubili kompas,” rekao je Dodik, dodajući da je Republika Srpska već odavno izrazila svoj stav o Ustavnom sudu i da će se tako i ponašati.

Dodik je kritikovao i činjenicu da je njemački državljanin postavljen za potpredsjednika Suda, što vidi kao kršenje pravila i znak kolapsa Suda.

“Svaka odluka koja ne može da bude sprovodiva nema smisla,” napisao je Dodik na X-u, dodajući da ovakve odluke ruše Dejtonski sporazum.

Dodik je također naveo da međunarodni faktori, posebno američki ambasador Murphy, djeluju protiv Republike Srpske, tvrdeći da iza odluka Suda stoje strane ambasade.

Ustavni sud BiH jučer je ocijenio da Republika Srpska nema ustavnu nadležnost za regulisanje pitanja nepokretne državne imovine i privremeno obustavio primjenu odluke o prodaji nekretnina na Jahorini.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija