V.d. šefa diplomatije Irana ugostio ambasadora BiH i Biseru Turković: Ove dvije zemlje imaju neospornu vezu

V.d. šefa diplomatije Irana ugostio ambasadora BiH i Biseru Turković: Ove dvije zemlje imaju neospornu vezu


Vršilac dužnosti iranskog ministra vanjskih poslova, Ali Bagheri Kani, ugostio je ambasadora Bosne i Hercegovine u Iranu, Nijaza Čardakliju, kao i bivšu ministricu vanjskih poslova BiH, Biseru Turković.

Tokom susreta, Kani je istakao da su duboke i iskrene veze između naroda Irana i Bosne i Hercegovine neosporna i trajna realnost.

Bagheri Kani je komentarisao ovu čvrstu vezu u subotu, kada je ugostio bivšu ministricu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Biseru Turković.

Turković je stigla u Teheran kako bi odala počast preminulom iranskom predsjedniku Ebrahimu Raisiju i njegovoj pratnji, koji su izgubili živote u padu helikoptera 19. maja.

Osim toga, Turković je prisustvovala ceremoniji obilježavanja 35. godišnjice smrti osnivača Islamske Republike, Imama Homeinija.

Tokom posjete, Turković je izrazila nadu da će se bilateralni odnosi između Irana i BiH dalje širiti i jačati.

Pored susreta s Turković, Bagheri Kani je imao i konstruktivan razgovor s ambasadorom Čardaklijom, potvrđujući zajedničku opredijeljenost za jačanje odnosa između dviju zemalja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija