Obavijest iz EP BiH: Promjene u snabdijevanju električnom energijom

Obavijest iz EP BiH: Promjene u snabdijevanju električnom energijom


Operator distributivnog sistema JP Elektroprivreda BiH, u skladu s novim Zakonom o električnoj energiji Federacije BiH (“Službene novine Federacije BiH”, broj: 60/23), objavio je liste malih kupaca i kupaca od posebnog društvenog značaja koji zadržavaju pravo na javnu uslugu snabdijevanja električnom energijom.

Pored ovih kategorija, pravo na javnu uslugu snabdijevanja električnom energijom zadržavaju i kupci iz kategorije domaćinstava.

Međutim, kupci koji nisu obuhvaćeni ovim listama, a nisu iz kategorije domaćinstava, izgubiti će pravo na javnu uslugu snabdijevanja od 01.09.2024. godine.

Takvi kupci moraju do tog datuma pronaći novog snabdjevača na tržištu električne energije, o čemu će ih JP Elektroprivreda BiH obavijestiti kao javni snabdjevač.

Za kupce koji ostaju bez prava na javnu uslugu snabdijevanja, JP Elektroprivreda BiH će u periodu od 03. juna do 31. augusta 2024. godine dostaviti ugovore o tržišnom snabdijevanju električnom energijom, kreirane po istim kriterijima za sve kupce.

Zbog velikog broja ugovora koje je potrebno pripremiti u navedenom periodu, JP Elektroprivreda BiH moli kupce da se ne obraćaju s pojedinačnim zahtjevima za ove potrebe.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija