Roditelji bojkotirali školu na Aneksu zbog nedostatka direktora

Roditelji bojkotirali školu na Aneksu zbog nedostatka direktora


Nedostatak direktora u Osnovnoj školi na Aneksu već godinu dana izazvao je ozbiljne probleme, a situacija je kulminirala jutros kada roditelji nisu poslali svoju djecu u školu, kao što su ranije najavili.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić istakao je nedostatak direktora kao ključni problem i okrivio Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo za ovu situaciju.

Roditelji su podržali ovu inicijativu, izražavajući svoju zabrinutost i nezadovoljstvo situacijom. Kako bi istakli svoje zahtjeve, roditelji su jasno iznijeli svoje stavove:

Imenovanje ovlaštenog lica u skladu sa Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju Kantona Sarajevo iz reda nastavnika ili stručnih saradnika Osnovne škole Aneks.

Nastavak započetih konkursnih procedura oko izbora i imenovanja direktora.

Naša djeca zaslužuju kvalitetno obrazovanje i uslove koji će im omogućiti optimalan razvoj i učenje. Međutim, trenutna situacija daleko je od zadovoljavajuće, što nas kao roditelje primorava na radikalnije korake. Stoga vas ovim putem obavještavamo da ćemo, ukoliko naši zahtjevi ne budu ispunjeni u roku od pet dana, tačnije do 31.5.2024. godine, biti primorani da preduzmemo drastične mjere. Naime, nećemo slati djecu na nastavu do ispunjenja naših zahtjeva, jer smatramo da je to jedini način da se osigura njihovo pravo na kvalitetno obrazovanje i adekvatne uslove za učenje, naveli su roditelji.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija