Hamdija Fejzić prijetio Emiru Suljagiću: Očekujem da se ukloni sa pozicije predsjedavajućeg UO Memorijalnog centra

Hamdija Fejzić prijetio Emiru Suljagiću: Očekujem da se ukloni sa pozicije predsjedavajućeg UO Memorijalnog centra


Direktor Službe Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emir Suljagić na Twitteru se oglasio izjavom za javnost u kojoj navodi da mu je Hamdija Fejzić, predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra, prijetio.

“Kao direktor Memorijalnog centra Srebrenica smatram svojom dužnošću da obavijestim javnost o nedavnim događajima koji su narušili sigurnost i integritet naše institucije.

Nedavno sam primio ozbiljne prijetnje od predsjednika Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica. Ove prijetnje sam odmah prijavio nadležnim agencijama, kako bi se preduzele odgovarajuće pravne mjere i osigurala zaštita Memorijalnog centra, mog tima i moja. Također sam obavijestio Upravni odbor o ovom incidentu.

Jutros su o ovome objavljeni članci u nekoliko medija. Želim da naglasim da očekujem da predsjedavajući Upravnog odbora, gospodin Fejzić, bude uklonjen sa svog položaja. Niko od mene, niti od nas, ne može očekivati da radimo u okruženju u kojem su psovke i prijetnje normalizovane.

Memorijalni centar Srebrenica je nacionalna institucija prvog reda i ne može biti u rukama primitivaca. Naša misija je očuvanje sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i radimo u skladu sa zakonima i pravilima koja nas vode.

Očekujem od nadležnih institucija da sprovedu temeljnu istragu i preduzmu odgovarajuće korake kako bi se osigurala sigurnost svih zaposlenih i zaštitila naša misija. U ovim teškim trenucima, važno je da svi ostanemo posvećeni pravdi i istini”, naveo je Suljagić.

Dan ranije, prije ove objave, Suljagić je komentirao i kandidate za načelnika Srebrenice. Hamdija Fejzić, kojeg je Suljagić prijavio zbog prijetnji, prijavio se kao nezavisni kandidat za načelnika Srebrenice na predstojećim Lokalnim izborima 6. oktobra. Njegov rival na izborima bit će, kako je najavljeno, Muhamed Avdić, kandidat SDP-a, NiP-a, DF-a i Naprijed za načelnika Srebrenice.

“Muhameda Avdića poznajem kao poštenog i čestitog čovjeka, kakav mu je bio i rahmetli otac. Hamdija Fejzić je, pak, najveća štetočina koja je – sa Alijom Tabakovićem – pogodila Srebrenicu. Kako u ratu, tako i poslije rata.

Do njegove kandidature mislio sam se i ovaj put prijaviti i glasati na izborima za Srebrenicu. Ali ne pada mi na um da dajem svoj glas ili legitimiram potpuno podjarmljivanje Bošnjaka u Srebrenici. Nota bene, jedini sam vodio uspješnu kampanju za načelnika Srebrenice po sadašnjim pravilima i veoma dobro znam o čemu govorim”, komentirao je Suljagić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija