Foto: Fena
Promocija XVII generacije Sudske policije u FBiH: Prisustvovao i ministar Isak

Promocija XVII generacije Sudske policije u FBiH: Prisustvovao i ministar Isak


Federalni ministar unutrašnjih poslova, Ramo Isak, prisustvovao je promociji XVII generacije polaznika Sudske policije u FBiH, održanoj na Policijskoj akademiji Federalnog MUP-a.

Na svečanosti su govorili ministar Isak, Dženad Grošo, direktor Sudske policije u FBiH, Nusret Beširević, v.d. direktora Policijske akademije FMUP-a, te Amila Begić, polaznica s najboljim rezultatima.

Amila Begić je izrazila zahvalnost ministru Isaku za podršku, direktoru Bešireviću za vođenje obuke, te istaknula kako su polaznici učili od najboljih predavača, instruktora i voditelja, što ih je osposobilo za dostojno obavljanje svakodnevnih zadataka.

Direktor Beširević zahvalio je ministru Isaku na podršci i prepoznavanju značaja Policijske akademije u sigurnosnom sistemu. Također je zahvalio direktoru Groši na inicijativi za novi nastavni plan i program, te polaznicima poželio uspješnu primjenu stečenog znanja u praksi.

Direktor Grošo je istaknuo važnost podrške ministra Isaka Sudskoj policiji i Policijskoj akademiji, te čestitao polaznicima na uspješno završenoj obuci. Posebno je naglasio da Sudska policija ove godine obilježava 25 godina postojanja, što je dokaz njenog profesionalnog rasta.

Ministar Isak je u svom obraćanju polaznicima rekao: “Ponosan sam što ste odabrali ovu profesiju, svjesni izazova koji vas čekaju. Vjerujem da ćete se profesionalno i patriotski odnositi prema ovom časnom zanimanju te primijeniti znanja stečena na Akademiji.”

Svečanost je završena uručenjem diploma, polaganjem zakletve i potpisivanjem Izjava zakletve, uz prisustvo brojnih zvanica.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija