Foto: Crna-Hronika
Sarajlija otkrio zašto mu je zapaljen automobil: “7 godina ja s komšijom imam probleme. Policija ništa”

Sarajlija otkrio zašto mu je zapaljen automobil: “7 godina ja s komšijom imam probleme. Policija ništa”


Stanovnike sarajevskog naselja Breka u noći sa nedjelje na ponedjeljak probudile su sirene vatrogasnih i policijskih vozila.

Na automobilu Toyota, koji je bio parkiran u ulici Juraja Najharta u centru Sarajeva, izbio je požar. Uviđajem, koji su obavili sarajevski policajci, utvrđeno je da se radi o namjernoj paljevini, potvrđeno je za Oslobođenje iz sarajevske policije.

Kako saznajemo, vlasnik vozila je E. B. (identitet poznat redakciji), koji tvrdi da iza svega stoji S. B. (identitet poznat redakciji). On je za Oslobođenje ispričao da s komšijom godinama unazad ima raznih problema, prije svega imovinsko-pravnih.

– On je meni slomio i dva rebra, završio sam bio na torokalnoj klinici. Izudaro me jednom i bejzbol palicom, uništavao je i auto mog sina…, tvrdi E. B.

E. B. tvrdi da ga S. B. prati te mu prijeti, zbog čega je otišao u podstanare.

– Sedam godina ja s njim imam probleme. Sve je prijavljeno policiji i ništa. On i njegova porodica, a udružili su se i sa jednom komšinicom, nastoje me protjerati iz moje kuće. On je napravio kuću na mom zemljištu bez dozvole za gradnju i zato nastoji da me protjera, odnosno da odustanem od svoje imovine, kaže E. B.

On je dodao da je ogorčen na inspekcijske službe, policiju, tužilaštvo pa i sud.

– U oktobru je zapalio i vozilo moje kćerke. Ovo sve što govorim ima evidentirano u MUP-u. Podnosio sam krivične prijave i u Tužilaštvu, ali uvijek ostanem kratkih rukava. Oni ga ohrabruju da ovo nastavi raditi, jer zna da neće snositi posljedice. Ugrožen je život mene i moje porodice, zaključio je E. B.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija