U akciji policije u Zvorniku uhapšena tri lica, ubicama su pravili lažne pasoše

U akciji policije u Zvorniku uhapšena tri lica, ubicama su pravili lažne pasoše


Danas su na području Zvornika policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS u saradnji sa Policijskom upravom Zvornik i pod nadzorom Tužilaštva BiH realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Verona”.

Tom prilikom su uhapšene tri osobe zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela “Organizovani kriminal”, “Nedopuštena trgovina”, “Falsifikovanje isprave”, “Kompjuterska prevara” “Falsifikovanje ili uništenje službene isprave” propisanih Krivičnim zakonom BiH i Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

Po naredbi Suda BiH, izvršeni su pretresi na pet lokacija kojom prilikom su oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela te više pečata institucija Republike Srpske i BiH, srednjih škola, privatnih preduzeća, obrasci, uvjerenja i potvrde, mobilni telefoni i drugi predmeti.

Uhapšene osobe se sumnjiče da su u ranijem periodu na području Zvornika stupala u kontakt sa većim brojem kriminogenih lica, pripadnika organizovanih kriminalnih grupa iz više evropskih zemalja (Srbija, Makedonija i dr.) za kojima su bile raspisane potjernice zbog najtežih oblika krivičnih djela (teška ubistva, nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga i dr.), te organizovala i posredovala pri izdavanju ličnih karata i putnih isprava BiH na osnovu falsifikovanih inostranih dokumenata.

Navedena operativna akcija se pod nazdorom Tužilaštva BiH provodi od februara 2024. godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija