Neprekidno curenje vode u Podhrastovima: ViK ignorira problem već dva mjeseca

Neprekidno curenje vode u Podhrastovima: ViK ignorira problem već dva mjeseca


Više od dva mjeseca nakon što su radnici KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo izvršili “sanaciju” vodovodne mreže u ulici Humka, naselje Podhrastovi suočava se s ozbiljnim problemom neprekidnog curenja vode.

Od tada, voda neprestano teče s mjesta na kojem su rađeni radovi. Mještani navode da iz ViK-a niko više nije došao niti provjerio stanje, uprkos njihovim stalnim pozivima i upozorenjima.

Problemi za mještane i saobraćaj

Ovaj problem nije samo tehničke prirode; on svakodnevno otežava život mještanima, pješacima i vozačima. Ulica je često blokirana, a zbog raskopanih dijelova kretanje je izuzetno otežano. Vozila se uništavaju, dolazi do čestih kvarova, a svakodnevna komunikacija je otežana. Zagušenje saobraćaja, prekidi u vodosnabdijevanju, stvaranje blata i prašine postali su svakodnevnica stanovnika ulice Humka.

Direktna opasnost za okolne objekte

Mali potok, uzrokovan neadekvatnim upravljanjem ViK-a, otječe direktno prema Klinici za plućne bolesti na Podhrastovima, što dodatno komplikuje situaciju.

Apeli za racionalno korištenje vode

Ironično, iz ViK-a uporno pozivaju građane da racionalno koriste vodu za piće, zanemarujući činjenicu da je ogromni gubitak vode rezultat upravo njihovog neadekvatnog upravljanja. Mještani su ogorčeni i traže hitnu intervenciju kako bi se spriječili daljnji problemi i gubici.

Mještani Podhrastova apeliraju na nadležne institucije da konačno riješe problem curenja vode i spriječe dodatne štete i neugodnosti. Ignoriranje problema nije rješenje, a odgovornost ViK-a je da osigura funkcionalnu i održivu vodovodnu mrežu za sve građane Sarajeva.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija