Iz Pokopa ogorčeni: “Pred Bajram sve vrvi od nelegalnih prodavača cvijeća”

Iz Pokopa ogorčeni: “Pred Bajram sve vrvi od nelegalnih prodavača cvijeća”


Dugogodišnji problem kojeg ima kompanija “Pokop – Vlakovo” sa nelegalnim prodavačima cvijeća ispred groblja u Vlakovu se i dalje nastavlja.

Gospodin Hamdija Brkić ispred ovog preduzeća još jednom poziva policiju i inspekciju da vrše pojaćane kontrole pogotovo pred nadolazeći praznik “Kurban – bajram” – piše Crna-Hronika.

 

Velika akcija inspekcije i Pokopa: “20 godina se borimo protiv nelegalnih prodavača cvijeća”

– Dana 11.06.2024 u utorak naša dežurna služba obišla je Gradsko Groblje Vlakovo.
Nakon toliko godina borbe i mnogobrojni žalbi uspjeli smo uz pomoc Tržisno-turističke inspekcije Sarajevo i Policijske stanice Ilidža da se izborimo sa nelegalnim prodavačima koji su prvo krali cvijeće pa ga kasnije prodavali na ulazu na nelegalnim štandovima.

Zatekli smo urednu okolinu, mirnu i spokojnu atmosferu. U radu su bile dvije cvjećare, državna cvjecara ,,Pokop” i privatna cvjećara ,,Crna Ruža” koje godinama stoje na raspolaganju mušterijama. U cvjećari ,,Pokop” možete naći vrlo ljubazno osoblje sa velikim izborom prirodnog i umjetnog cvijeća, dok u cvjećari ,,Crna Ruža” možete naći veliki izbor rasadnog cvijeća ,ukrasnog bilja, sa preko hiljadu izloženih aranžmana prirodnog i umjetnog cviježa, o njihovoj posvjećenosti dovoljan je podatak da rade 365 dana u godini.

Zato ih i ljudi toliko vole i ipak ako je tužno mjesto u te dvije cvjećare oni uspiju da izmame osmijeh. Mi smo najviše zadovoljni podatkom da zadnjih godinu dana nismo dobili ni jednu žalbu na otuđivanje bilo kojeg vida imovine iz groblja. Inspekcija i policija uvrštili su Gradsko Groblje u svoju redovnu kontrolu tako da smo mi jako zadovoljni njihovim radom.

A za praznik koji nam predstoji biće pojacane kontrole.” – izjavio je Hamdija Brkić ispred kompanije “Pokop – Vlakovo” za portal Crna-Hronika.

(FOTO) Pokop i dalje vodi rat sa nelegalnim prodavačima: “Policija i inspekcija nisu ispunile obećanje!”



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija