Muškarcu koji je kupio maloljetnu mladu za 1.900 KM smanjena kazna

Muškarcu koji je kupio maloljetnu mladu za 1.900 KM smanjena kazna


Vrhovni sud Republike Srpske smanjio je kaznu Jasminu Seferoviću iz Sarajeva, osuđenom za trgovinu djecom i zasnivanje vanbračne zajednice sa maloljetnicom L.S., s pet i po godina zatvora na osam mjeseci samo za zasnivanje vanbračne zajednice sa djetetom.

Presuda ocu Jasmina, Ljubi Seferoviću, i majci djevojčice, Almasi Sulejmanović, potvrđena je. Ljubo Seferović kažnjen je novčanom kaznom od 5.000 KM, dok je Almasa Sulejmanović osuđena na godinu dana zatvora, uslovno, i novčanu kaznu od 300 KM. Sud je odlučio da Almasa S. neće ići u zatvor ako u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

Žalbe branioca optuženih Almase Sulejmanović i Ljube Seferovića odbijene su kao neosnovane, dok je djelimično uvažena žalba branioca optuženog Jasmina Seferovića.

Prema presudi, radnje Jasmina opisane u izreci presude kvalifikuju se kao krivično djelo vanbračna zajednica sa djetetom, te mu je izrečena kazna od osam mjeseci zatvora.

Jasmin Seferović je tokom 2018. godine putem društvene mreže Facebook nagovorio L.S. da dođe iz Mostara u Banja Luku kako bi s njom zasnovao vanbračnu zajednicu. Kada je L.S. došla, živjeli su u iznajmljenoj kući, koju su koristili članovi porodice Seferović. Prema prvostepenoj presudi, Jasmin je prisilio L.S. da prosi i donosi novac te ju je tukao kada nije prikupila dovoljno. Tukao ju je čak i kada je ostala trudna.

Ljubo je kontaktirao Almasu i dao joj 1.900 KM kako bi dala pristanak za vanbračnu zajednicu Jasmina i njene kćerke L. S. na šta je ona i pristala.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija