Uhapšen švercer migranata: 23-godišnji državljanin BiH koristio lažne tablice

Uhapšen švercer migranata: 23-godišnji državljanin BiH koristio lažne tablice


U Vojniću je uhvaćen još jedan švercer migranata, 23-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je koristio lažne registarske tablice na vozilu, javlja policija.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je upravljao vozilom s nepripadajućim registarskim oznakama te da je, iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio migrante koji su ilegalno ušli u Hrvatsku.

Osumnjičeni je trenutno u pritvoru, a protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, Zakonika o schengenskim granicama i Zakona o strancima.

Svi migranti koje je prevozio zatražili su azil u Hrvatskoj.

Policija naglašava da će i dalje provoditi stroge kontrole kako bi se suzbio ilegalni ulazak migranata i šverc ljudi, te apeluje na građane da prijave sumnjive aktivnosti koje mogu pomoći u borbi protiv ove vrste kriminala.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija