Emir Suljagić odbio saslušanje u PU Zvornik bez prisustva advokata

Emir Suljagić odbio saslušanje u PU Zvornik bez prisustva advokata


Direktor Memorijalnog centra Srebrenica, Emir Suljagić, odbio je da ga saslušaju u Policijskoj upravi Zvornik bez prisustva advokata.

“Dogovorili smo se da ćemo se ponovo okupiti sljedeće sedmice. Dok sam odlazio, prišao mi je novinar RTRS-a, ali sam odbio razgovarati s njima. Stavljam do znanja da se ne bavim medijima koji negiraju genocid i promiču rat,” poručio je Suljagić na platformi X.

Podsjećamo, Suljagić je objavio da je dobio poziv na ispitivanje zbog ugrožavanja sigurnosti.

“Ovako postupa policija SNSD-a prema meni. Sutra moram u Zvornik na ispitivanje za ‘ugrožavanje sigurnosti’. Ovako policija bosanskih Srba tretira nesrbe: kao untermensch (podčovjek), bez prava i zakonitog postupka. Ne poznajem ni svog tužioca. U međuvremenu, pripadnici ove policijske stanice maltretiraju mene i ostale uposlenike Memorijalnog centra Srebrenica, vodeći neslužbene istrage protiv nas,” napisao je Suljagić.

Prije nekoliko dana, Suljagić je bio saslušan i u SIPA-i, a ova saslušanja su počela nakon što je odbio ulazak delegacije Vlade RS na čelu s Miloradom Dodikom u Memorijalni centar Potočari, zbog kontinuiranog negiranja genocida u Srebrenici.

“Nečuveno je što sam podvrgnut neosnovanim optužbama za izazivanje mržnje, posebno kada je evidentno da je stvarna agenda kriminalizacija obilježavanja sjećanja na Srebrenicu i genocid u Bosni,” poručio je tada Suljagić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija