Goganović poručio: Helezova slika sa puškom loša je ne samo za RS, nego i za BiH

Goganović poručio: Helezova slika sa puškom loša je ne samo za RS, nego i za BiH


Zamjenik ministra odbrane BiH, Aleksandar Goganović, pozvao je ministra odbrane, Zukana Heleza, da se prestane baviti ratno-huškačkom retorikom i prijetnjama te da se fokusira na poboljšanje uslova za pripadnike Oružanih snaga BiH.

“Fotografije kolege Heleza s automatskom puškom u rukama potvrđuju da ima veoma loša razmišljanja koja nisu samo štetna za Republiku Srpsku, već i za cijelu BiH. Militarizam i prijetnje nikome nisu donijeli ništa dobro, pa neće ni BiH,” naveo je Goganović.

Goganović je istakao da od početka mandata upozorava na štetno djelovanje Heleza po sistem odbrane i stabilnost u BiH.

Kritizirao je Heleza za otvoreno prizivanje sukoba i prijetnje Srbima, te naglasio da je BiH u ozbiljnoj krizi kada ministar odbrane koristi ratnu retoriku protiv jednog konstitutivnog naroda.

“Ambasada SAD, iako mlako, osudila je Helezove izjave, navodeći da podržava BiH sastavljenu od dva entiteta i tri ravnopravna naroda,” dodao je Goganović.

Zaključio je da je postdejtonska BiH mirovni projekt i da svaka aktivnost suprotna Dejtonskom sporazumu nije prihvatljiva za RS. Pozvao je Heleza da se prestane baviti militarističkom retorikom i da se fokusira na poboljšanje uvjeta za pripadnike Oružanih snaga BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija