Užas u Hrvatskoj: Dijete poginulo u vozilu, neko je podmetnuo bombu?

Užas u Hrvatskoj: Dijete poginulo u vozilu, neko je podmetnuo bombu?


U srijedu, 19. juna oko 18 sati na području Obrovca iz još uvijek neutvrđenog razloga došlo je do eksplozije u kojoj je poginulo dijete, dok su dvije ženske osobe prebačene vozilima Hitne medicinske pomoći u zadarsku bolnicu, javila je Policijska uprava zadarska.

Policijski službenici odmah su stigli osigurati mjesto događaja, zbog eksplozije su morali i zatvoriti županijski put… Iako se u početku sumnjalo kako je eksplodirala mina zaostala iz rata, to ipak nije slučaj.

Danas stižu nove informacije o eksploziji.

“Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako je do eksplozije došlo usljed aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmaralištu uz županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane. Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu”, javlja u četvrtak zadarska policija i dodaje:

“Na mjestu događaja, usljed eksplozije smrtno je stradalo dijete (2015.), dok su dvije ženske osobe u dobi od 49 i 34 godine te jedna muška osoba u dobi od 39-godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opštu bolnicu Zadar radi pružanja ljekarske pomoći zbog zadobijenih povreda”.

Obje ženske osobe zadržane su na daljnjem liječenju, dok je muškarac nakon ukazane pomoći otpušten na kućnu njegu.

“Usljed eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja. Uviđaj je proveden uz prisustvo zamjenika Županijskog državnog tužilaštva u Zadru koji je naložio obdukciju nad tijelom preminule osobe. Tokom jutra policijski službenici nastavljaju s provođenjem uviđaja i kriminalističkim istraživanjem. Županijska cesta ŽC-6025 i dalje je zatvorena za saobraćaj”, kažu.

Kratkim saopštenjem za javnost oglasili su se iz zadarske bolnice.

“Dana 19. juna 2024. u ranovečernjim satima kolima Zavoda za hitnu medicinu dovezene su dvije ženske osobe s teškim povredama zadobijenih eksplozijom nepoznatog sredstva. Jedna od pacijentkinja zadobila je povrede trbuha i po hitno završenoj obradi operisana je tokom noći, ista je stabilno i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja. Druga pacijentkinja zadobila je tešku povredu oka te je primarno zbrinuta na Odjeljenju za oftalmologiju gdje se i nalazi te je ista za sada stabilno i na daljnjem je liječenju”, navode iz bolnice.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija