Nakon 40 godina produžetak južne saobraćajnice u Tuzli

Nakon 40 godina produžetak južne saobraćajnice u Tuzli


U prostorijama Gradske uprave Tuzle održan je operativni sastanak koji je okupio gradonačelnika Zijada Lugavića, direktora JP Ceste Federacije BiH Ljubu Pravdića te članove Uprave, uz prisustvo potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Slađana Ilića.

Sastanak je nastavak prethodnih razgovora o ključnim cestovnim projektima od velikog značaja za Tuzlu, a poseban fokus bio je na produžetak južne saobraćajnice.

Gradonačelnik Lugavić je istaknuo značaj ovog susreta te se zahvalio direktoru Pravdiću i njegovom timu na podršci i razumijevanju.

Naglasio je da su definirani konkreti koraci kako bi se ubrzao proces eksproprijacije potreban za početak projekta, za koji su Ceste Federacije već osigurale sredstva nakon 40 godina.

Osim toga, razgovarano je o drugim važnim projektima poput izgradnje privremenog kružnog toka na Brčanskoj Malti i završetku kružnog toka u Bukinju, koji stoji nedovršen već deset godina.

Planirano je i hortikulturno uređenje i osvjetljenje kružnih tokova kod Siporeksa i Bukinja radi estetskog i funkcionalnog unapređenja ulaza u grad.

Direktor Pravdić je naglasio uspješnost današnjeg sastanka te najavio daljnju akciju u rješavanju svih ključnih projekata za dobrobit svih građana Tuzle i sudionika u prometu.

Gradonačelnik i direktor su se složili oko daljnje saradnje i zajedničkih koraka za unaprjeđenje cestovne infrastrukture i kvaliteta života u Tuzli.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija