Vučić upozorava na eskalaciju situacije u Evropi i svijetu

Vučić upozorava na eskalaciju situacije u Evropi i svijetu


Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, izjavio je da očekuje eskalaciju situacije u Evropi i svijetu, nazivajući trenutno vrijeme najvećom geopolitičkom krizom nakon Drugog svjetskog rata.

U svom obraćanju javnosti istakao je potrebu za čvrstim opredjeljenjem da se očuva mir i osigura ekonomski rast, naglašavajući da će se suočiti s teškim posljedicama u narednim mjesecima.

“Da zajedno odgovorimo onim izazovima koje su pred nama i da dođemo do rezultata koje svi želimo. Živimo u vreme najveće geopolitičke krize posle Drugog svetskog rata i ja želim zarad istorije da vam kažem, pošto naravno imam i određenih saznanja više nego obični građani, a neretko se puzdam i u ono što osetim kroz razgovore sa najvećim svetskim liderima – i očekujem eskalaciju situacije u narednim mesecima i očekujem da se suočimo sa veoma teškim posledicama, govorimo o Evropi i svetu”, rekao je Vučić.

Vučić je takođe pozvao na otvorenu raspravu i dijalog o izazovima s kojima se Srbija suočava, naglašavajući važnost zajedničkog odgovora na te izazove.

Osim toga, izrazio je želju da se fokusira na unutrašnje pitanje Srbije, izbjegavajući političke partije i njihove interese tokom obraćanja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija