Deljković: “Povećanje cijene struje je direktan udar na građane”

Deljković: “Povećanje cijene struje je direktan udar na građane”


Na današnjoj sjednici Regulatorne komisije za energiju u FBiH (FERK) odobren je prijedlog Elektroprivrede BiH kojim će cijena električne energije biti povećana za 10 odsto. Struja će poskupjeti od 1. augusta ove godine.

Ovaj prijedlog je jednoglasno usvojen, a za njega su glasali Sanela Pokrajčić (HDZ), Samir Hadžihuseinović (SDP) i Vesna Marić (HDZ).

Prema tom prijedlogu povećanje cijene struje za kategoriju domaćinstva iznosit će 10,04 posto, a za kategoriju ostala potrošnja 7,29 posto.

O svemu se oglasio i sarajevski političar Vedad Deljković.

“Sramotan potez Vlade FBiH koja opet udara na standard građana i privrede! Povećanje cijene struje za korisnike Elektroprivrede BiH je direktan udar na već ionako opterećene kućne budžete i poslovanje firmi. Ovo nije samo ekonomski udar, već i pokazatelj nebrige za naše građane i privredu. Dokle ćemo trpjeti ovakve neodgovorne odluke?

Kada su bili opozicija drugačije su pričali, sada kada su nametnuti na vlast udaraju građane po džepu.” – rekao je Vedad Deljković.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija