OSCE u BiH oštro osuđuje verbalni napad Sanje Vulić na članicu CIK-a

OSCE u BiH oštro osuđuje verbalni napad Sanje Vulić na članicu CIK-a


Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini izrazila je oštru osudu verbalnog napada koji je državna zastupnica Sanja Vulić (SNSD) uputila članici Centralne izborne komisije (CIK) Vanji Bjelici Prutini.

U saopštenju OSCE-a stoji:

“Nezadovoljstvo ishodima sudskih postupaka i odluka institucija treba biti izraženo kroz odgovarajuće institucionalne mehanizme, a ne putem uvredljivog jezika i ličnih napada. Pozivamo sve izabrane zvaničnike da pokažu najviše standarde profesionalizma i da se suzdrže od neprofesionalnih, nedemokratskih i opasnih postupaka”

OSCE je naglasio svoju podršku Vanji Bjelici Prutini i CIK-u u njihovom važnom radu.

Podsjetimo, Sanja Vulić je jučer kritikovala žrijebanje u prostorijama CIK-a, gdje je odlučeno da peti delegat iz Kluba Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH bude iz PDP-a.

“Vanja Bjelica Prutina izvježbala je izvlačenje kinder jaja iz zamrzivača, zahvaljujući informacijama iz krugova CIK-a. Ono što ne razumijem je kako će Vanja Bjelica Prutina, nakon ovog ‘poduhvata’, koji podsjeća na skečeve iz ‘Top liste nadrealista’, prošetati Istočnim Sarajevom i Republikom Srpskom!?” poručila je Vulić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija