Zbog poskupljenja struje najugroženije su porodice sa više djece: “Broj djece određuje koliko trošite struje”

Zbog poskupljenja struje najugroženije su porodice sa više djece: “Broj djece određuje koliko trošite struje”


Parlamentu Federacije BiH Admir Čavalić (Stranka za BiH) koji je govorio o poskupljenju struje.

Čavalić je naveo da poskupljenja jesu bila neminovna, ali je rekao da je Elektroprivreda trebala da racionalizuje svoje poslovanje i da je trebala objaviti da li rekonstruira rudnike, šta je sa ugovorom za Blok 7. Ipak, naveo je da je i 10 posto bolje od blok tarife.

Naveo je da se Elektroprivreda HZHB najviše oslanja na hidroenergiju i da je imala povoljnu godinu, ali da se ne bi složio u potpunosti sa tvrdnjom SDA da je poskupljenje posljedica podaničkog mentaliteta Trojke.

Čavalić je naveo i da će mali privrednici idi na tržišnu cijenu struje što će dovesti do povećanja, ali da je dobro što je inflacija dva posto i da cijena nafte raste i da će zima biti izazovna. Ukazao je na potrebu da se usvoji socijalna karta kako bi se prepoznali ugroženi.

“Najugroženije su porodice sa više djece. Broj djece određuje koliko trošite struje i oni će biti najugroženiji”, upozorio je Čavalić.

“Ne volim koristiti riječ izdajnik, mislim da se to može biti u vanrednim okolnostima kao što je rat. Ne možemo ulaziti u meritum nečijih srca, možda je neko nesposoban, možda ne zna, Vlada FBiH ne radi kako treba, prave se greške. HDZ se ponaša racionalno, koristi teoriju igara i ucjenjuje jednog od dva moguća B partnera”, naveo je Čavalić za Klix.

@klixportal Ćavalić: Porodice sa više djece će najviše osjetiti povećanje cijena struje. Cijeli intervju pogledajte na Klix.ba YouTube kanalu. #klix #klixstudio ♬ original sound – Klix.ba



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija