Rekordni odaziv na javne pozive u Sarajevu: 612 prijava za poticajne programe

Rekordni odaziv na javne pozive u Sarajevu: 612 prijava za poticajne programe


Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo bilježi izniman interes privrednika za nedavno zatvorene javne pozive po programima tehnološke modernizacije, uvođenja/obnavljanja standarda kvalitete, digitalizacije poslovanja te poticaja za razvoj ženskog poduzetništva.

Prema riječima ministra Zlatka Mijatovića, pristiglo je ukupno 612 prijava, što predstavlja rast od 43,2% u odnosu na prošlu godinu, kada je bilo 427 prijava.

“Očekujemo preliminarne rezultate u roku od 45 dana, s obzirom na zahtjevan proces obrade prijava”, istaknuo je ministar Mijatović.

Programi poput Refundiranja troškova tehnološke modernizacije, uvođenja/obnavljanja standarda kvalitete i digitalizacije poslovanja, te Poticaj za razvoj ženskog poduzetništva privukli su značajan interes među poslovnim zajednicama u KS.

Ministarstvo kontinuirano potiče razvoj malih poduzeća, a detalje o aktualnim programima moguće je pronaći na web stranici poticajimpks.ba.

“Po ova tri javna poziva pristiglo je 612 prijava, što je u poređenju sa prošlom godinom, kada smo imali 427 prijava, rast za 43,2 posto. Prijave koje smo dobili ušle su u proces obrade i ispred nas je zahtjevan posao koji će siguran sam uzeti dosta vremena. Očekujem da ćemo preliminarne rezultate imati najranije za 45 dana”, naveo je ministar privrede KS Zlatko Mijatović.

Obrada prijava bit će temeljita kako bi se osigurala transparentnost i pravedna raspodjela sredstava.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija