Detalji drame na Grbavici: “Stanari postavili deke, nikome nije jasno gdje je otišla majka”

Detalji drame na Grbavici: “Stanari postavili deke, nikome nije jasno gdje je otišla majka”


Tokom jučerašnjeg dana dogodila se prava drama u sarajevskom naselju Grbavica u ulici Grbavička 28 u 18:52 minute. O ovom događaju smo već prvi pisali.

Nesavjesna majka ostavila djecu od 2 i 4 godine samo u stanu sa otvorenim prozorom. Stan se nalazio na 6 spratu stambene zgrade piše Crna-Hronika.

Građani su odmah pozvali policiju i vatrogasce, a koji su spasili dijete. Komšije su postavili deke i čaršafe kako bi spriječili mogući pad sa visine.

Na sreću brzom reakcijom sarajevskih vatrogasaca djeca su spašena. Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su nakon drame lišili slobode nesavjesnu majku.

Nikome nije jasno gdje je otišla majka i ostavila djecu same…

Sarajevo: Dijete (2) bilo na prozoru stana na 6. spratu, uhapšena majka

Kako se navodi u saopštenju MUP-a KS, žena je uhapšena u 22:20 sati, a tereti se za krivično djelo Zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika.

“O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva KS. Osoba lišene slobode se nalazi u prostorijama za zadržavanje u MUP-u KS. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela”, navodi se u saopštenju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija