Teška nesreća na autoputu kod Otobruna: Više povrijeđenih iz BiH, među njima i djeca

Teška nesreća na autoputu kod Otobruna: Više povrijeđenih iz BiH, među njima i djeca


Teška saobraćajna nesreća dogodila se u ponedjeljak ujutro na autoputu A99 prema Salzburgu, blizu Otobruna u Bavarskoj. Više osoba je povrijeđeno, uključujući djecu, a jedno dijete je u životnoj opasnosti. Spasilački helikopteri brzo su prevezli povrijeđene u bolnicu, dok je autoput bio zatvoren nekoliko sati, što je uzrokovalo kilometarski zastoj.

Prema policijskom izvještaju, 34-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine nije na vrijeme uočio saobraćajni zastoj i svojim automobilom udario je u vozilo 56-godišnjaka iz Minhena.

Nakon sudara, automobil se otklizao preko autoputa u lijevu zaštitnu ogradu, pri čemu je zahvatio još jedan automobil. U vozilu 34-godišnjaka nalazili su se njegova 33-godišnja supruga i njihovo četvoro djece, starosti od pet mjeseci do osam godina. Svi putnici u automobilu su teško povrijeđeni, osim vozača. Dvogodišnje dijete je u životnoj opasnosti.

Vozač drugog automobila (48) i njegov otac također su zadobili lakše povrede. Hitna medicinska pomoć i spasilački helikopteri brzo su intervenisali i prevezli povrijeđene u bolnicu.

Na mjestu događaja nalazili su se brojni spasioci iz vatrogasne jedinice Otobrun, kao i služba za održavanje autoputa Hohenbrun. Glavni put je morao biti potpuno zatvoren dok je trajao uviđaj nezgode i čišćenje mjesta nesreće. Cesta je ponovo otvorena u 15.00 sati.

Materijalna šteta na vozilima procijenjena je na najmanje 20.000 eura. Minhenski državni tužilac poslao je vještaka na mjesto nezgode kako bi se razjasnili uzroci ovog tragičnog događaja.

Policija sada traži svjedoke koji su uočili nesreću i mogu dati informacije o događaju koji još nije potpuno razjašnjen.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija