Vatrogasci o dječaku (2) na prozoru: Hodao je po vanjskoj strani prozora, imali smo veliki strah

Vatrogasci o dječaku (2) na prozoru: Hodao je po vanjskoj strani prozora, imali smo veliki strah


U sarajevskom naselju Grbavica, u subotu 13. jula, se odvijala prava drama kada su prolaznici uočili 2-godišnje dijete da hoda po vanjskom dijelu prozora.

U stanu, ispostavit će se, nije bilo nikog sem dječakove 4-godišnje sestre.

Zbog krivičnog djela Zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika pripadnici sarajevske policije su uhapsili majku djece.

Zastrašujuć je prizor vidjeti dijete na prozoru stana na 6. spratu, govore sarajevski vatrogasci koji su spasili dječaka.

Muhamed, Fikret i Haris su brzom reakcijom uspjeli provaliti u stan i doći do dječaka.

“U jednom momentu je dječak ustao i hodao po klupici od prozora. Dječak je vidio kolegu i pružao mu ruke, a kolega je govorio “sjedi, sjedi, eto čika kupili smo ti čokoladicu””, govori za Novu Muhamed Duran, komandir voda PVB KS.

Foto: Nova BH

U međuvremenu su uspjeli razvaliti vrata stana.

“Imali smo strah da kada otvorimo vrata da se djeca ne prepadnu i da dječak ne bi slučajno pao”, govori Fikret Mućaki, komendir odjeljenja PVB KS.

“Kolega i ja smo se polako prišunjali djetetu iza leđa, išareteći djevojčici da šuti, i tada smo ga uhvatili. Ja vama ne mogu opisati taj osjećaj, knedla se u grlu stvorila, oči su nam bile pune suza, drago ti bude što si spasio jedan dječiji život”, govori Duran.

Mućaki govori da su ih djeca grlila nakon intervencije.

“Djeca su se iznenadila, grlila su i hitnu i vatrogasce i policajce, i oni su bili sretni, a bila su zaključana Bog zna koliko”, govori Mućaki.

Foto: Nova BH

Vatrogasac Haris Kamber govori da mu je ovo bila najteža intervencija u 10 godina karijere.

“Psihički najteže, jer smo prvi došli i kada sam ga vidio na prozoru, u momentu šok, pa se vrati u realnost. Lakše je kada znate da nije ugrožen ljudski život, a ovako kada znam da ima osoba ili djeca u stanu, to je već drugo razmišljanje na intervenciji i koncentrišeš se da spasiš ljude”, govori Haris Kamber, vatrogasac PVB KS.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija