Policajac Elvis Ćustendil može dobiti od 10 do 45 godina robije

Policajac Elvis Ćustendil može dobiti od 10 do 45 godina robije


U Kantonalnim sudom u Tuzli danas će biti izrečena presuda policijskom službeniku Elvisu Ćustendilu, optuženom za ubistvo Amre Kahrimanović. On je prije nekoliko dana priznao krivicu te se sudski postupak skraćuje

Suvlasnica kafića u tržnom centru na Brčanskoj malti u Tuzli Amra Kahrimanović, u februaru ove godine je ubijena sa 16 hitaca iz pištolja, koje je u nju ispalio policijski službenik Elvis Ćustendil.

Ćustendil je ubistvo počinio iz službenog pištolja, koji kod njega nije smio biti jer se nalazio na godišnjem odmoru. Za unutrašnji propust u redovima Uprave policije MUP-a TK do danas niko nije odgovarao, niti je javnost izvještena o rezultatima provedene istrage piše Klix.

Ćustendil je uhapšen iste večeri, a početkom juna protiv njega je potvrđena optužnica. Kako su istražitelji utvrdili, on je u alkoholiziranom stanju počinio ubistvo.

“Nakon što je Kahrimanović došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, on je naglo ustao i krenuo za njom. Tada je u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK u kojoj je bio zaposlen u Operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još 15 hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je”, navedeno je u optužnici Tužilaštva TK.

Ćustendil je 12. jula ove godine pred Kantonalnim sudom u Tuzli priznao krivicu za počinjeno ubistvo. Na takav način se odrekao prava na suđenje te će predmet danas pravosnažno biti okončan, bez provođenja sudskog postupka.

Izricanje presude je zakazano u Kantonalnom sudu u Tuzli s početkom u 8:30 sati. Za krivično djelo koje je počinio Čustendil, zatvorska kazna se može izreći od deset do 45 godina.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija