Firma Sirius traži isplatu više od milion KM za isporučenu opremu prije sankcija

Firma Sirius traži isplatu više od milion KM za isporučenu opremu prije sankcija


Kompanija Sirius 2010 traži od Ministarstva prometa i komunikacija BiH isplatu za opremu isporučenu prije nego su stavljeni na američku listu sankcija.

Sirius je isporučio opremu i dostavio fakture vrijedne više od milion KM prije sankcija, ali novac nije isplaćen.

Sirius upozorava na moguću blokadu računa i pravne posljedice.

Ukoliko dođe do gašenja računa ovoj firmi, a državno ministarstvo ne isplati novac, institucije BiH bi mogle biti suočene i sa tužbom s obzirom da je Sirius odradio svoj dio posla i poslao fakture i prije sankcija na koje bi se mogli pozvati u Ministarstvu prometa i komunikacija.

Ova kompanija je prema potpisanom ugovoru nosilac Konzorcija koji je na osnovu međunarodnog tendera izabran za provođenje druge faze digitalizacije RTV signala, čija je vrijednost 25,8 miliona KM.

Nakon što je stavljena na crnu listu SAD-a, kompanija je obavijestila Ministarstvo prometa i komunikacija kako je spremna povući se iz ovog projekta.

Ministar Forto je naglasio kako ne želi ugroziti projekat digitalizacije RTV signala s obzirom na to da je Bosna i Hercegovina posljednja zemlja u Evropi koja nije digitalizirala RTV signal, ali niti kršiti sankcije koje je propisala američka administracija.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija