Nakon dugo vremena: Započela montaža autobusnih stajališta u Mostaru

Nakon dugo vremena: Započela montaža autobusnih stajališta u Mostaru


Montaža novih autobusnih stajališta u Gradu Mostaru započela je nakon završetka pripremnih radova koje je po nalogu Odjela za privredu, komunalne i inspekcijske poslove Grada obavljalo JP Komunalno Mostar.

Projekat, čija je vrijednost okvirnim sporazumom procijenjena na 300 hiljada maraka s rokom od godinu dana, obuhvatio je postavljanje 31 nadstrešnice, prvenstveno na području juga grada, a planira se njihovo širenje na ostala gradska područja.

Grad Mostar je još početkom 2023. najavio obnovu starih i zapuštenih autobusnih stajališta nakon usvajanja proračuna za tu godinu.

Ranije potpisani ugovori s oglašivačima, koji su trebali održavati i popravljati oštećena stajališta, došli su pod upitnik zbog nelegalnih oglašivača i nedovoljne brige o infrastrukturi. Grad je stoga odlučio preuzeti odgovornost za popravke i izgradnju novih stajališta.

U planu je opremanje stajališta monitorima koji će prikazivati informacije o dolasku autobusa i njihovim rutama, s ciljem poboljšanja kvalitete gradskog prijevoza i smanjenja neprimjerenog parkiranja u centru grada.

Autobusna stajališta u Mostaru dugo su bila zapuštena i oštećena, a stanovništvo je često improviziralo s postavljanjem elemenata kako bi olakšalo čekanje autobusa.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija