Dačić se oglasio nakon intervjua Artana Hajrizija: Dao je lažnu izjavu, sve je unaprijed organizovano

Dačić se oglasio nakon intervjua Artana Hajrizija: Dao je lažnu izjavu, sve je unaprijed organizovano


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Artona Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat.

“Lice čija su dokumenta kod naše policije Artan Hajrizi, dao je izjavu policiji u Hanoveru danas u 11:55 sati da mu je prekjuče njegov brat Faton iz njegovog stana u Hanoveru ukrao lična dokumenta.

U pitanju je klasična laž, jer po kojoj logici lice se iz Hanovera vraća u Preševo ilegalno i ponovo pokuša da ilegalno ode u Njemačku?!

Iz ovoga se jasno vidi da je to dogovoreno ranije i da je riječ o organizovanom aktu.

Njemačka policija treba hitno da odgovori da li je Faton bio u Hanoveru i kako je ušao i izašao, i kako se našao u Preševu i zašto, sa kojim ciljem?

Posljedica tog terorističkog akta i organizacije je ubistvo policajca, i zato tražimo i očekujemo punu saradnju sa njemačkom policijom i Eulexom, a ne laži u koje niko ne vjeruje,” izjavio je Dačić.

Podsjećamo, Artan Hajrizi, osumnjičeni za ubistvo policajca, je ranije danas dao izjavu za albanske medije, i rekao kako mu je brat ukrao dokumente.

U pucnjavi je ubijen Nikola Krsmanović (33), a teško ranjen Vjekoslav Ilić (50).



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija