Damir Mašić (SDP): Ulazak u vlast Rame Isaka je bolji izbor nego ostanak Novalića na vlasti

Damir Mašić (SDP): Ulazak u vlast Rame Isaka je bolji izbor nego ostanak Novalića na vlasti


Gost novog izdanja Klix Studija bio je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić.

Govorio je o politici Milorada Dodika ali i o postavljaju Rame Isaka na vlast.

Na početku je rekao da Milorad Dodik već 18 godina vrši atak na dvije najbitnije institucije u BiH, OHR i Ustavni sud Bosne i Hercegovine. Smatra da nije u pitanju retorika, iako su mnogi godinama govorili da jeste.

Hrvati vratili Ramu Isaka sa granice, imao je i diplomatski pasoš!?

“Dodik je stjeran u ćošak. On brani svoju slobodu, brani se od pravsuđa BiH. Djecu je uvukao u to. U RS-u postoji kasta kojoj je sve osim mira i stabilnosti i utabanog puta EU i NATO-u nikako ne odgovara. Dodika treba shvatiti ozbiljno. Naši međunarodni prijatelji, nakon godina opravdavanja, konačno su shvatili o čemu se radi. Najozbiljnije su to shvatili SAD, Velika Britanija i Njemačka, ostali kaskaju”, rekao je Mašić.

Govorio je i odluci Trojke i HDZ-a da predsjednik Snage Naroda Ramo Isak postane ministar unutrašnjih poslova u Vladi FBiH.

“Da me neko sada pita da li je bolje da je Ramo Isak i njegova stranka unutar većine u Federaciji BiH ili da nema Vlade, i da imamo tehnički mandat Novalića naredne četiri godine, ipak je ovo bolje za građane koliko god to građani različito percipirali”, kazao je Mašić.

 

@klixportal Mašić: Ulazak Rame Isaka je bio bolji izbor, nego ostanak Fadila Novalića u vlasti Cijeli intervju pogledajte na Klix.ba YouTube kanalu #klix #klixstudio ♬ original sound – Klix.ba


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija