MUP KS i Ministarstvo kulture i sporta podržali FK Sarajevo i FK Željezničar: Zajedno za sport

MUP KS i Ministarstvo kulture i sporta podržali FK Sarajevo i FK Željezničar: Zajedno za sport


FK Sarajevo i FK Željezničar će u narednoj sezoni biti oslobođeni plaćanja usluga MUP-a Kantona Sarajevo, a ta odluka je donesena zahvaljujući dogovorenoj suradnji između Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz sarajevskih klubova saopćeno je kako se ministar Admir Katica uključio u rješavanje problema u kojima su se klubovi nalazili zbog zakonske obaveze da snose troškove određenih usluga, te će ovi timovi biti oslobođeni plaćanja usluga MUP-a.

“Odmah nakon što smo mu se obratili inicirao je sastanak sa ministrom kulture i sporta KS, te se došlo do najboljeg rješenja.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavit će pružati usluge osiguranja utakmica, te pružati fizičko, operativno, saobraćajno i kontra-diverziono osiguranje pomenutih događaja, uz angažman dovoljnog broja policijskih službenika koji će biti raspoređeni, a sve kako bi navijači istinski uživali u utakmicama, bez straha od bilo kakvih nereda ili narušavanja javnog reda i mira.

Shodno zakonu, ova vrsta usluge od strane Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podliježe određenim finansijskim nadoknadama od strane klubova. Svjesni teškog finansijskog stanja u kojem se sarajevski klubovi nalaze, a prvenstveno želeći održati sportski duh i tradiciju fudbalskih utakmica u Sarajevu, ministri Admir Katica i Kenan Magoda postigli su dogovor o zajedničkom finansiranju ovih usluga, čime klubovi neće imati nikakvih troškova.

Na ovaj način Vlada Kantona Sarajevo i pomenuta ministarstva pokazuju podršku sarajevskim klubovima, navijačima i svim ljubiteljima ovog sporta”, navodi se u zajedničkom zaopštenju FK Sarajevo i FK Željezničar.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija